Abonare la buletinul informativ
Somer

Acasa Despre noi Vreau un loc de munca Ofer un loc de munca Stiri Contact Facebook Tweeter LinkedIn

 

        Doina, 39 de ani- a absolvit Şcoala de Cooperaţie Gherla-secţia de croitorie. A lucrat la Poliţia Gherla pe o perioadă de 4 ani de zile, pe postul de femeie de serviciu şi la ferma de pui din Gilău ca mucitor necalificat 5 ani. Şi-a întrerupt perioada de muncă  din 2003, intrând „pe uşa” proiectului în octombrie 2011. Era într-o stare emoţională intensă, negativă, confuză, cu temeri faţă de orice provocare profesională, rezervată faţă de şansa unei noi angajări.  Doina a fost suşinută în scrierea uni CV şi a scrisorii de intenţie, i s-au oferit informaţii despre ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii. A participat la mai multe şedinţe de consiliere în care alături de consilierul de orientare profesională a luat decizii cu privire la posturile la care va aplica, s-a pregătit pentru un eventual interviu, treptat creându-şi atitudinea necesară pentru angajare. I s-a oferit şansa de a reintra în noile tendinţe şi cerinţe de pe piaţa muncii, participând la cursul de Conpetenţe Informatice, din cadrul proiectului în perioada noiembrie-februarie 2012. Agentul de ocupare a purtat o serie de discuţii cu angajatorul potrivit abilităţilor, competenţelor şi intereselor Doinei. Ea a reuşit să se angajeze pe data de 2 decembrie 2012 pe postul de agent curăţenie, la o firmă din Cluj Napoca. După o perioadă de 6 luni când am revăzut-o pe Doina: ea zâmbeşte, e încrezătoare în viitor, deschisă şi motivată!

        Gheorghe, 51 de ani, beneficiar de ajutor social, a terminat Liceul Industrial 5 profilul maşini şi utilaje, efectuând un curs de calificare în meseria de fochist şi frigotehnist. A lucrat 32 de ani ca  frigotehnist. De 2 ani este în căutarea unui loc de muncă intrând în contact cu Centrul de Incluziune Profesională în luna iulie a anului 2011. Gheorghe poate fi caracterizat ca fiind o persoană politicoasă, dar rezervată şi interiorizată, în special din cauza demotivării pe plan profesional, datorită prejudecăţile legate de vârstă şi domeniul unic de specializare şi experienţă profesională. Specialiştii proiectului au intervenit pentru realizarea unui CV original şi complex, pregătirea şi îmbunătăţirea cunoştinţelor pentru susţinerea unui interviu de angajare, completarea dosarului de angajare cu documente speciale, medierea cu angajatorii, înscrierea la cursul de formare din cadrul proiectului. Specialiștii în  ocupare au identificat o şansa oportună  de angajare - în martie 2012 începând un îndelung proces de mediere pentru angajarea acestuia. A susţinut un interviu de angajare şi probele de lucru pe o perioada de două luni, angajându-se pe postul de fochist în luna mai a anului 2012 la o din comuna Baciu. La o întâlnire cu agentul de ocupare, Gheorghe era  o persoană schimbată, volubilă, veselă şi cu o stimă de sine reîntregită.

        Andreea, 24 de ani, absolventă a facultăţii de Psihologie, pasionată de literatură. Deşi Andreea are cu o experienţă anterioară în resurse umane, voluntariat şi internship, fiind caracterizată de spirit autodidact, personalitate creativă şi dinamică, după o perioadă îndelungată de eforturi pentru a-şi găsi un loc de muncă în domeniul de specialitate ales, nu a reuşit să se angajeze pe postul potrivit. S-a înscris în proiect în noiembrie 2011, cu o stare de pesimism şi neîncredere vis-a-vis de o şansă reală de angajare în domeniul dorit, confuzie, fiind înclinatăspre schimbarea traseului profesional.  Echipa proiectului a susținut-o în menţinerea intereselor şi dorinţelor, în principal prin orientarea spre un curs de analist resurse umane dar și în aplicarea la diferiţi angajatori din domeniul resurselor umane. Andreea a fost consiliată și pregătită pregătire pentru participarea la interviu și a participat lacursul de Competenţe Informatice în perioada februarie-aprilie 2012. În luna mai a început procesul de selecţie la o firmă de resurse umane, reuşind să se angajaze pe 18 mai 2012! Andreea, acum în postura de referent resurse umane se reîntelneşte periodic cu echipa proiectului, pentru discuţii, deja de specialitate... .

 

N.O.R.D. KCMC
www.fonduri-ue.ro