Acasa Despre noi Vreau un loc de munca Ofer un loc de munca Stiri Contact Facebook Tweeter LinkedIn

 

 

28.06.2011
Cluj-Napoca
“Convinge-ma ca meriti tu acest post”
– inceputul relatiei de parteneriat dintre angajator si angajat

În cadrul lansarii proiectului N.O.R.D. – „Nevoia de orientare, reorientare si dezvoltare”, s-a lansat dialogul pe care echipa proiectului isi propune sa-l medieze intre cei care doresc sa-si dovedeasca puterile la un nou loc de munca si angajatorii, cei care-si cauta viitori angajati potriviti pentru afacerea lor.

A doua parte a evenimentului a gazduit o discutie intre persoanele aflate in cautare unui loc de munca, reprezentanti ai ONG-urilor si angajatori, reprezentanti ai departamentelor de resurse umane sau ai managementului general.

Cateva din subiectele discutate au fost: importanta prezentarii unui CV adaptat postului pentru care aplica, dar si atitudinea de la interviu care intareste sau demonteaza imaginea creata prin CV-ul trimis. 

Angajatorii prezenti au mentionat ca adevarul se afla undeva la mijloc, intre toate miturile si prejudecatile despre angajatori si cei care-si cauta un loc de munca. Angajatorii se asteapta ca persoanele pe care le intervieveaza sa demonstreze ca „Merita acel post” – prin experienta (acolo unde e cazul), prin atitudine si disponibilitatea reala de a contribui la mediul in care vor lucra. In cazul tinerilor, cea mai mare greseala e sa spuna „am terminat studiile si nu stiu nimic”. Dorinta de a-si gasi locul potrivit intr-o companie poate fi startul carierei lor printr-un internship sau un post care nu necesita calificari, pentru a vedea in ce domeniu se potrivesc.

Nu in ultimul rand, relatia dintre angajator si angajat ar trebui sa semene mai mult cu cea a unui parteneriat – pe de o parte angajatorul detine o foarte mare responsabilitate fata de angajatii sai, iar pe de alta parte, angajatii detin o responsabilitate fata de succesul companiei in care lucreaza – daca ei sunt productivi, compania se va putea dezvolta si o data cu ea si cariera lor. De aceea, atat cei care-si doresc un loc de munca trebuie sa-si adapteze asteptarile la realitatile pietei, cat si angajatorii trebuie sa fie flexibili in a intelege si a se adapta la oferta reala de forta de munca.

Prin proiectul N.O.R.D. putem identifica legaturile dintre ceea ce isi doresc angajatorii si potentialii angajati, un mare plus fiind etapa de consiliere prin care se poate identifica mediul in care o persoana poate obtine performanta – domeniul care i se potriveste, ce aptitudini o recomanda, in ce fel de echipa s-ar potrivi etc.

Lansarea proiectului N.O.R.D. a avut loc marti, 28 iunie 2011, de la ora 11.00, la Bastionul Croitorilor.

Mai multe detalii pot fi obtinute de la echipa Centrului de Incluziune Profesionala, aici.

 

 

Daca vrei sa aflii mai multe da-ne un mail cu subiectul "Subscriere" la contact@nurenunt.ro

 

N.O.R.D. KCMC

Abonare la buletinul informativ
Somer

www.fonduri-ue.ro